مقالات

تابلو برق صنعتی – انواع، قیمت و خرید

5/5 - (1 امتیاز)

تابلو برق صنعتی فضایی بسته است که تجهیزات برقی و الکتریکی به صورتی کاملا منظم و سازمان یافته در آن نصب می‌شوند. هدف از طراحی بسته تابلوبرق‌ها، جلوگیری از بروز خطرهای احتمالی است. در واقع تابلو برق یک جعبه الکتریکی متشکل از تجهیزات و قطعات مختلف مربوط به کنترل برق است. این تجهیزات شامل کلیدها، فیوزها، سیستم اینترلاک، پایش و فرمان، تجهیزات اندازه‌گیری، تجهیزات حفاظتی و کنترلی می‌باشد. البته این تجهیزات و قطعات داخلی با توجه به هدف و کاربردی که تابلو برق برای آن طراحی شده است، متفاوت هستند. به بیان دقیق‌تر تابلو برق‌ها بسته به نوعشان و نیاز شما می‌توانند مجهز به هر کدام از این تجهیزات باشند یا نه.

خرید تابلو برق

شاید این سوال برای شما هم پیش آمده است که هدف از خرید تابلو برق چیست؟ مهم‌ترین عامل در خرید تابلو برق برای مهندسان و متخصصان برق افزایش ضریب ایمنی و محافظت از افراد در برابر برق گرفتگی است. همچنین با توجه به طراحی محفظه بسته برای تابلو برق، از تجهیزات درونی خود نیز در برابر تاثیر عوامل محیطی محافظت می‌کند تا تجهیزات داخل آن غیر قابل دسترس باشند.

 استفاده از تابلو برق هزینه سیستم را کاهش می‌دهد، تعمیر و نگهداری آن ساده‌تر است و مشکلات ناشی از اتصالات کوتاه را کاهش می‌دهد.

تابلو برق صنعتی

اهمیت استفاده از تابلو برق

  • سهولت در مدیریت و طراحی
  • ایمنی افراد و کاربرهای تابلوهای برق
  • دسترسی ساده و آسان به تجهیزات
  • ایمنی تجهیزات در برابر عوامل بیرونی
  • جلوگیری از دسترسی افراد غیر مجاز
  • جلوگیری از دسترسی حیوانات، پرندگان و حشرات
  • عیب یابی ساده‌تر در سریع‌ترین زمان ممکن
  • افزایش طول عمر تجهیزات که عموما گران قیمت می‌باشند.
  • قابلیت ایجاد برنامه منظم در جهت تعمیرات و نگهداری

انواع تابلو برق

تابلوبرق‌ها انواع متنوعی داشته و می‌توان بر اساس کاربرد و ساختار، محل نصب، طرز قرارگیری و عملکردشان آن‌ها را به چندین گروه تقسیم‌بندی کرد.

انواع تابلو برق از نظر ولتاژ

تابلوبرق‌ها از نظر ولتاژ به سه دسته تقسیم می‌شوند.

تابلو برق فشار ضعیف که سطح ولتاژی زیر 1000 ولت دارند، تابلو برق‌های ساختمان‌های مسکونی از این نوع هستند.

تابلو برق فشار متوسط با سطح ولتاژ بین 1000 تا 36000 ولت که برخی تابلوبرق‌های صنعتی را شامل می‌شوند.

 تابلو برق فشار قوی با سطح ولتاژ بالای 36000 ولت که تابلو برق های اتاق های کنترل از این نوع هستند.

معمولا برای مصارف خانگی و بسیاری از صنایع از دو نوع اول استفاده می‌شود.

انواع تابلوبرق از نظر محل نصب

تقسیم‌بندی دیگری که برای تابلوبرق‌ها وجود دارد ار نظر محل نصب می‌باشد که به دو دسته داخلی (Indoor) و فضای باز (Outdoor) تقسیم می‌شوند.

انواع تابلو برق صنعتی براساس نحوه نصب

تابلوهای ایستاده (self-standing)

این تابلوها به صورت مجزا طراحی می‌شوند و به صورت ایستاده در محل مورد نظر قرار می‌گیرند.

تابلو برق ایستاده

تابلو های دیواری (wall mounted)

همان‌طور که از نامشان پیداست، این نوع تابلو برق بر روی دیوار نصب می شود.

تابلو برق دیواری

انواع تابلو برق صنعتی براساس طراحی

تابلو برق‌های Metal Enclosed

این نوع از تابلوبرق‌ها ساختاری تمام فلزی داشته و به صورت یک محفظه بسته طراحی شده‌اند که تمام قطعات و تجهيزات الکتريکی آن در داخل این محفظه جا گرفته است.

تابلو برق صنعتی Metal Clad

ساختاری فلزی با بخش‌بندی‌های مختلف داشته و مهم‌ترین مزیت آن این است که آسیب دیدن قطعات هر بخش بنا به هر دلیلی، سبب آسیب به قطعات بخش های دیگر نمی‌شود.

تابلو برق‌های Compartment Type

تنها یک بخش دارد و همه قطعات یک جا در تابلو قرار می‌گیرند.

تابلو برق کشویی (Withdrawable)

این تابلوها به صورت کشویی هستند و هدف از ساخت آن‌ها کنترل موتورهاست. این تابلوها قیمت بالاتری نسبت به بقیه دارند.

تابلو برق‌های راک (Rack)

این نوع از تابلوبرق‌ها حالت قفسه‌ای دارند و دارای قفسه‌های متعددی هستند که محفظه‌های مختلف با کارکردهای متفاوت روی آنها نصب شده است.

تابلوهای Swing

همان تابلو برق راک است اما با درب متحرک و جنس این درب‌ها شیشه‌ای است که باعث می‌شود پشت تجهیزات کاملا دیده شود و امکان دسترسی به پشت تجهیزات را نیز برای شما فراهم کرده است.

قیمت تابلو برق صنعتی

قیمت نقش تعیین‌کننده‌ای در خرید تابلو برق ایفا می‌کند. قیمت تابلو برق صنعتی با توجه به تمام مواردی که در بالا گفته شد، تعیین می‌شود و در برآورد هزینه تابلو برق عوامل گوناگونی دخیل هستند. به عبارتی هر تابلو برق با توجه به کارایی خود قیمت خاصی دارد. از جمله اینکه چه تجهیزات و لوازمی در تابلو برق استفاده شده است و برند استفاده شده در ساخت تجهیزات آن‌ها چیست.

بنابراین قیمت و هزینه نصب و راه‌اندازی تابلو برق صنعتی بر اساس نیاز، جریان و ولتاژ عبوری عددی متفاوت است. برای استعلام قیمت انواع تابلوبرق‌ها، نصب و راه‌اندازی تابلو برق و مشاوره رایگان خرید تابلو برق صنعتی با کارشناسان ما تماس بگیرید.

نکات مهم در خرید تابلو برق صنعتی

با توجه به مطالب گفته شده، برای انتخاب و خرید تابلو برق صنعتی مطابق با نیازتان ابتدا بهتر است از خدمات مشاوره متخصصان و کارشناسان شرکت الکتریک دقیق بهره‌مند شوید. اما به طور کلی توجه به یک سری نکات هنگام خرید تابلو برق صنعتی می‌تواند کار را تا حدی برای شما راحت کند. توجه به این نکات باعث می‌شود که بهترین نوع تابلو برق صنعتی را برای مجموعه خود تهیه کنید.

  1. ابعاد تابلو برق (طول، عرض، ارتفاع)
  2. نوع تابلو (دیواری، جعبه ترمینال، سلول و رک)
  3. جنس تابلو (فولاد ضد زنگ، استیل، آلومینیوم و پلاستیک)
  4. استاندارهای بین المللی
  5. استاندارد رنگ
  6. ضخامت ورق استفاده شده
  7. میزان مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و خاک

تابلو برق صنعتی

چرا خرید تابلو برق صنعتی از شرکت الکتریک دقیق؟

شرکت الکتریک دقیق در زمینه طراحی ، ساخت و مونتاژ انواع تابلوبرق‌‌های فشار ضعیف اعم از تابلو کنترلی، تابلو قدرت، طرح ریتال، دیواری، رو کار و توکار و همچنین تهیه انواع تابلو برق های فشار متوسط و فشار ضعیف و تابلو های حفاظتی و مترینگ فعالیت می‌نماید.

درصورتی‌که دنبال خریدی ایمن و مطمئن هستید پیشنهاد ما به شما شرکت الکتریک دقیق است. ما در شرکت الکتریک دقیق به واسطه اجرای موفق صدها پروژه و برخورداری از سال‌ها تجربه و همچنین با تکیه بر دانش و علم روز به شما کمک می‌کنیم تا محصولی باکیفیت و قیمت مناسب خریداری کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *