معرفی اتوماسیون صنعتی
اتوماسیون صنعتی یا روباتیزه کردن (Industrial Automation) به معنی استفاده از ابزارهای کنترلی به جای انسان به منظور هدایت و کنترل ماشین آلات صنعتی و پروسههای تولید است. اتوماسیون به بهرهگیری از سامانههای کنترل (مثل کنترل عددی، کنترل منطقی قابل برنامه ریزی، و دیگر سیستمهای کنترل صنعتی)، مکانیکی و الکترونیکی به کمک رایانه ها برای پایش (کنترل) خط تولید گفته میشود، که در آن هدف، کاهش نیاز به دخالت انسان است. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به وب سایت الکتریک دقیق تبریز مراجعه کنید.
اتوماسیون چیست؟
اتوماسیون عبارت است از متصل کردن اجزای اطلاعاتی بخش های مختلف یک سازمان در قالب یک بستر نرم افزاری تا انتقال اطلاعات، آمارها و دستورالعمل ها به صورت کاملا یکپارچه و آسان، به گونه ای که تبادل، تنظیم و تصحیح اطلاعات درون سازمانی تسریع شود، صورت پذیرد.
اتوماسیون از لحاظ لغوی به معنای “کنترل و هدایت دستگاهی بطور خودکار” می باشد. در صنعت امروزی هدف کنترل رسیدن به معنای کامل لغت اتوماسیون است ولی به دلایل متفاوت این هدف امکان پذیر نیست و دربیشتر مواقع یک سیستم نیمه خودکار داریم که بخشی از کنترل توسط اپراتور و بخشی از آن توسط سیستم کنترل تعبیه شده انجام می گیرد.
یکی از مهمترین ارکان تولید صنعتی، اتوماسیون است که تا قبل از پیدایش آن، از دستگاه های مختلفی برای کنترل خطوط تولید استفاده می کردند که هر یک به شکل مجزا عمل می کردند و در آنها محدودیت ها و مشکلات زیادی نیز وجود داشت. هدف از اتوماسیون سازی و استفاده از ربات، افزایش کارایی تجهیزات صنعتی و تولیدی است. هماهنگی و تناسب میان دستگاه ها و ربات ها و ایجاد شبکه در یک نظام تولید، نتیجه استفاده از تکنولوژی اتوماسیون می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید به وب سایت الکتریک دقیق مراجعه کنید.
اتوماسیون صنعتی استفاده از سیستم های مختلف کنترل ، مانند رایانه ها، PLC ها یا روبات ها و فناوری های اطلاعات برای پردازش و ماشین آلات مختلف در یک صنعت برای جایگزینی انسان است. اتوماسیون صنعتی شامل استفاده از:
استراتژی های پیشرفته کنترل مانند کنترل آبشار
دستگاه های سخت افزاری کنترلی مدرن مانندPLC ، RTU و غیره…
سنسورها و ابزارهای دیگر برای سنجش متغیرهای کنترل
تجهیزات تهویه سیگنال برای اتصال سیگنال ها به دستگاه های کنترل
درایوها و سایر دستگاههای کنترل نهایی قابل توجه
سیستم های محاسبات مستقل ، سیستم های ارتباطی
سیستم های هشدار دهنده و HMI(رابط ماشین انسان)
مسولیت اتوماسیون صنعتی
تبادل اطلاعات بین قسمت های مختلف تولید
برقرار کردن استراتژی های کنترلی در کارخانه
ایجاد یک واسطه بین کاربر و مجموعه تحت کنترل
اتوماسیون (خودکاری) از سه قسمت اساسی تشکیل شده :
اندازهگیرها
کنترل کننده
محرکها
کاربرد اتوماسیون
امروزه كاربرد اتوماسيون صنعتي و ابزار دقيق در صنايع و پروسه هاي مختلف صنعتي به وفور به چشم مي خورد. كنترل پروسه و سيستم هاي اندازه گيري پيچيده اي كه در صنايعي همچون نفت ، گاز ، پتروشيمي ، صنايع شيميايي ، صنايع غذايي ، صنايع خودرو سازي و غيره بكار مي آيد نيازمند ابزارالات بسيار دقيق و حساس مي باشند. پيشرفت هاي تكنيكي اخير در كنترل فرايند و اندازه گيري پارامترهاي مختلف صنعتي از قبيل فشار ، دما ، جريان و غيره باعث افزايش كيفيت محصولات و كاهش هزينه هاي توليد گرديده است .
دلایل استفاده از اتوماسیون
افزایش بهرهوری
کاهش هزینه تولید
افزایش کیفیت کالا
افزایش امنیت
مزایای اتوماسیون صنعتی
افزایش تولید
کاهش هزینهی اپراتوری
رفع مشکل کمبود نیروی متخصص
انتقال نیروی کار به سمت کارهای خدماتی
کاهش انبارهای موقت
کمک به نظارت از راه دور
تکرار پذیری فعالیت ها و فرآیندها
افزایش توان و بهره وری واحدهای صنعتی
بهبود برهم کنش با سیستم های بازرگانی
کاهش ضایعات یا همان پسماندهای تولید
کنترل کیفیت دقیقتر
انجام کارهایی که فراتر از تواناییهای بشر است، مانند حمل بارهای بسیار سنگین، اشیاء خیلی بزرگ، خیلی داغ یا خیلی سرد یا مواد مورد نیاز به چیزهایی بیش از حد سریع یا بیش از حد آهستهاست.
بهبود اقتصاد: گاهی اوقات و برخی از انواع اتوماسیون، اقتصاد سازمانها، جامعه، و بسیاری از انسانها را بهبود میبخشد؛ برای مثال، وقتی که تشکیلاتی اقتصادی سرمایهگذاری در فنآوریهای اتوماسیون خود را بهبود میبخشد یا هنگامی که یک ایالت یا دولت به واسطه اتوماسیون درآمدها را افزایش میدهند یا زمانی که انسان از اینترنت استفاده میکند، که به نوبه خود استفاده از ماهوارهها و سایر موتورهای خودکار را شامل میشود.